ČLANKI

—–> S POSTOM DO DOBREGA POČUTJA

Post je naravna metoda za ohranjanje zdravja in dobrega počutja.Med postom se zavestno odpovemo vsej trdi hrani in uživamo le tekočino v obliki sveže iztisnjenih sadno zelenjavnih sokov, vode, zeliščnih čajev. Na ta način  omogočimo telesu, da prične proces razstrupljanja in  samozdravljenja na vseh nivojih človeškega bitja.

Post poznajo vse kulture in religije od davnine. Postili so se tudi mnogi znani filozofi in mistiki,(Pitagora, Platon, Sokrat, Hipokrat, Jezus, Gandhi,…) saj so na ta način povečevali svoje umske zmogljivosti.

Obstaja veliko razlogov, zaradi katerih se odločimo, da se bomo postili, vendar pa se v današnjem času nekako največ ljudi odloči za post predvsem zaradi pozitivnega učinka posta na zdravje in uravnavanje telesne teže.

Celoten članek lahko preberete TUKAJ

 

—–> POTEK POSTENJA

Vsaj nekaj dni pred pričetkom postenja začnemo z izločanjem določene vrste hrane. Najprej vedno izločimo meso oziroma vse beljakovine živalskega izvora. Nato izločimo vsa poživila (kava, kapučino, coca cola, alkoholne pijače). Potem vse izdelke iz žit, sladkorje in tako naprej, dokler ne uživamo le še surovo in nepredelano hrano. Velja pravilo da je odklapljanje od hrane sorazmerno postu. Pijemo sveže iztisnjene sadno zelenjavne sokove in veliko vode. S tem se bo vaš prebavni trakt že nekoliko sčistil. Na post se je potrebno pripraviti tudi psihično. Vedeti morate, da boste nekaj dni lačni. Občutek v želodcu bo nezavidljiv, saj je vaša vreča razširjena veliko preveč, kot je potrebno. Želodec je mišica, ki se počasi razteguje, glede na to, koliko hrane vnesete. Preden se skrči, traja nekaj dni.

Celoten članek lahko preberete TUKAJ

______________________________________________________________________________________________________________

© Vse pravice pridržane. Če bi želeli  uporabiti katerikoli del teksta, ali slikovnega mnateriala,  prosimo, da se obrnete na avotorja. Brez avtorjevega pisnega dovoljenja uporaba avtorskega dela ni možna.