O DRUŠTVU

Društvo Rast – društvo za sonaravno kmetovanje, izobraževanje in promocijo, je prostovoljno, samostojno, nepridobitno združenje fizičnih oseb, ki delujejo na področju pridelave zdrave ekološke hrane, edukacije o življenju v skladu z naravo in samim seboj, dviganju ozaveščenosti o trajnostnem razvoju in pomembnosti samooskrbe s hrano. S svojim delovanjem želi društvo motivirati ljudi, da prevzamejo odgovornost za  zdravje in kvaliteto življenja v svoje roke in delujejo po načelu, da so oni sami tista sprememba, ki si jo želijo v svetu. Z organizacijo in izvedbo različnih izobraževalnih delavnic in programov, pa želimo promovirati pomembnost ohranjanja biotske raznovrstnosti in naravnih virov, samooskrbe s semeni in hrano, obuditvi starih znanj in veščin, pomembnosti uporabe sveže lokalne hrane in materialov, s čim manjšim ekološkim odtisom.  Ko bomo kot posamezniki, polno sprejeli odgovornost za svoje obnašanje do planeta Zemlje – začeli ceniti zemljo kot  hraniteljico človeka, ji enakovredno in s spoštovanjem, ter hvaležnostjo v srcu vračati  pozornost in skrb, šele takrat bomo tudi sami deležni boljšega počutja in zdravja. Kajti  ne pozabimo, da smo del narave – del vsega kar obstaja.

Logotip društva:

rast_logo

 

© Vse pravice pridržane. Če bi želeli  uporabiti katerikoli del teksta, ali slikovnega mnateriala,  prosimo, da se obrnete na avotorja. Brez avtorjevega pisnega dovoljenja uporaba avtorskega dela ni možna.

Podatki o društvu:

DRUŠTVO RAST – društvo za sonaravno kmetovanje, izobraževanje in promocijo.

Čentiba, Fodorjeva vrsta 152,

9220 Lendava

Predsednik društva: Klaudija Dolenčić – info@drustvo-rast.com

Račun: DRUŠTVO RAST, Čentiba, Fodorjeva vrsta 152, 9220 Lendava, Št.TRR.: SI56 1949 0501 1218 224 odprt pri Deželna Banka Slovenije d.d. PE Lendava.